Salát se ztraceným vejcem a pažitkou


Salát se ztraceným vejcem a pažitkou podle Bylinky s.r.o.

  • Region

    Znojemsko

Suroviny: 

  • hrst polníčku
  • 6 ředkviček
  • jarní cibulka
  • hrst cherry rajčátek
  • uvařená červená řepa
  • balkánský sýr
  • 2 vejce
  • 1/2 limetky
  • lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst pažitky
  • ocet
  • pažitka
  • pepř a sůl

Postup: 

Nejdříve si připravte zeleninu na salát. Nakrájejte si ředkvičky, jarní cibulku, cherry rajčata a červenou řepu. Nakonec nakrájejte i balkánský sýr na kostky.
Dále si nachystejte zálivku na salát. Tu připravíte smícháním šťávy z limetky, třtinového cukru, olivového oleje a nakrájené pažitky. Zálivku si osolte, opepřete a dejte stranou.

Vejce si rozklepněte do misky. Do vroucí vody nalijte trochu octa a lžící udělejte vír. Do něj dejte vejce a nechte je vařit 3 minuty.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky