Masný skot – hovězí maso


Jan a Jiří Vašíčkovi se věnují především chovu masného skotu bez tržní produkce mléka. Chovají netradiční francouzské plemeno skotu Blonde ď Aquitaine, které se v podmínkách Železných hor velmi dobře adaptovalo.

  • Číslo certifikátu

    ŽELEZNÉ HORY regionální produkt®
    17003

  • VÝROBCE

    Jan Vašíček

  • Obec

    Licoměřice

  • Region

    Železné hory

  • Číslo certifikátu

    ŽELEZNÉ HORY regionální produkt®
    17003

  • VÝROBCE

    Jan Vašíček

  • Obec

    Licoměřice

  • Region

    Železné hory

Čím je výrobek jedinečný  

Jedinečnost masa spočívá v malé protučněnosti s vysokým obsahem nenahraditelných prvků a sloučenin, které náš organismus potřebuje. Maso má vysoký obsah železa, velké množství vitamínů skupiny B důležitých nejen pro správnou funkci mozku. Je téměř jediným zdrojem využitelného zinku, bez něhož náš imunitní systém nefunguje. Produkované maso má typickou výraznou chuť, není třeba používat dochucovadla.

Kdo a jak ho vyrábí  

Biofarma v Licoměřicích odstartovala svoji činnost dědictvím před více než 25 lety. Vašíčkovi hospodaří v CHKO Železné hory katastrální území Lipovec a Licoměřice, celkem na 90 ha půdy.

Další zajímavosti 

Farma je zapojena do GURMÁNSKÉ STEZKY a podporuje lokální ekonomiku regionu.

Maso nedodává žádnému řetězci, ale jde o formu prodeje ze dvora po předchozí domluvě přímo koncovému zákazníku. Návštěvu je nutné domluvit předem.

Jan Vašíček
Licoměřice 20
538 43 Třemošnice

Tel.: 724 008 960
E-mail: janzlicomeric@seznam.cz

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky