Hoješínská placka


V Hostinci Pod Drnem můžete ochutnat moučnou placku připravenou na rozpáleném kamenném grilu a podávanou s grilovaným masem.

  • Číslo certifikátu

    ŽELEZNÉ HORY regionální produkt®
    17061

  • VÝROBCE

    Pod Drnem, sro

  • Obec

    Hoješín

  • Region

    Železné hory

Čím je výrobek jedinečný

Hoješínská placka vznikla částečně vzpomínkou z dětství, kdy Jiřího babička dělala palačinky na nudlích a děti mohly smažit kousky palačinky přímo na plotnách sporáku. Později, když už byl hostinec v provozu, trávili manželé prázdniny na turistice v Jeseníkách, kde jim poslední den došel chleba, ale maso zbylo. Zbytek mouky našli v zásobách a vzpomněli si na babiččiny palačinky. Maso opečené na ohni si tedy ochutnali moučným koláčem, který opekli na rozpáleném kameni, a moc jim chutnalo. A tak si řekli, proč podobný zážitek neposkytnout svým hostům? Moučná placka byla u hostů velmi oblíbená, a proto se později stala jejich regionálním produktem.

Kdo a jak ho vyrábí

Hostinec Pod Drnem provozuje společnost Pod Drnem, s.r.o., která navazuje na původní provoz Občerstvení Pod Drnem poprvé otevřený 30. 6. 1990. Podnik a hostinec vedou Olga Havlíčková a Jiří Havlíček.

Další zajímavosti

Hoješínská placka je v nabídce hlavně o prázdninách v červenci a srpnu.
Pod Drnem začíná GURMÁNSKÁ STEZKA, která v roce 2013 propojila areál místních certifikovaných výrobců s tématem dobrého jídla a pití vytvořeného ze zdrojů zdejšího regionu místními lidmi. Do procesu se zapojili až v roce 2018, aby podpořili místní ekonomiku celého regionu.

 

Pod Drnem, sro
Hoješín 48,
538 07 Seč

Tel.: 777 566 052
E-mail: drn@cmail.cz
Web: http://www.poddrnem.com

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky