Dezertní Železnohorská medovina hořká


K výrobě medoviny v TRIKAMu vychází ze starých receptur. Základem je med, z něhož po vykvašení a přidání dalších přírodních surovin vznikne nápoj neopakovatelné chuti a vůně. Ke konečnému výsledku také přispívá zrání v dřevěných sudech.

  • Číslo certifikátu

    ŽELEZNÉ HORY regionální produkt®
    17015

  • VÝROBCE

    TRIKAM Nasavrky s.r.o.

  • Obec

    Nasavrky

  • Region

    Železné hory

Čím je výrobek jedinečný

Jejich medovina má tradici a je hodnocena zákazníky kladně pro svoji lahodnost. Medovinu vyrábí z místního medu, z produktu z Železných hor. Je to vlastně produkt regionu. Proto i název Železnohorská medovina.

Kdo a jak ho vyrábí

V prvopočátku Josef Lojda s kolegou, tehdy ředitelem včelařské školy panem ing. Kolářem, zažili dobu, kdy byl med vnímán jako podřadný a vykupoval se za nízké ceny. Přemýšleli, jak takový produkt jako je med zhodnotit na něco, co by zákazníci chtěli. Rozhodli se pro medovinu. S výrobou se poradili ve Výzkumném ústavu včelařském, kde s tímto produktem mají zkušenosti. Postupem času kolega odešel a nahradil ho Milan Chvojka. Josef Lojda přešel do funkce ředitele včelařského učiliště v Nasavrkách.

Další zajímavosti

Medovinu můžete zakoupit v prodejně Včelka v Nasavrkách, otevírací dobu si ověřte na webu www.souvnasavrky.cz. K prodeji ji nabízí i ve vybraných informačních centrech MAS Železnohorský region.

TRIKAM Nasavrky s.r.o.
Slatiňanská 23
538 25 Nasavrky

Tel.: 604 414 928
E-mail: lojda@souvnasavrky.cz

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky