choltická zabijačka
Josef Raba z Choltic se vyučil kuchařem a řezničina se stala jeho hobby. Po otcovi zdědil lásku k řemeslu, včetně zkušeností a receptů. Chuť experimentovat a sestavovat vlastní recepty ho neopouští dodnes.
-
Číslo certifikátu
ŽELEZNÉ HORY regionální produkt®
17056 -
VÝROBCE
Josef Raba
-
Obec
Choltice
-
Region
Železné hory
-
Číslo certifikátu
ŽELEZNÉ HORY regionální produkt®
17056 -
VÝROBCE
Josef Raba
-
Obec
Choltice
-
Region
Železné hory
Stal se z něj kuchař na volné noze s vlastní kuchyní. Při vaření věří v poctivost. Má vášeň pro dobré jídlo a kvalitní lokální suroviny, které se snaží ve svých výrobcích zpracovávat jako celek. Raba choltická zabijačka je kompletní řada výrobků. Nejsou to jen klasické jaternice a prejt, ale i uzené maso, klobásy, špekáčky, škvarky, vývar, sádlo atd.
Pochází z řeznické rodiny s poctivým řemeslem. Dlouho byl zaměstnaný na postech šéfkuchařů. V dubnu 2010 otevřel restauraci na zámku v Cholticích. První regionální produkty Choltické koláče a Zámecká medová žebra nechal certifikovat v roce 2012. Později přibyla Raba choltická zabijačka. V lednu 2016 Josefa Rabu zlákalo vaření ve školní jídelně. Odnesl jen svůj rodinný klenot a dar od táty – zabijačku, druhé dva produkty zůstaly na zámku.
Josef Raba je spoluzakladatelem GURMÁNSKÉ STEZKY, která propojila areály místních certifikovaných producentů s tématem dobrého jídla a pití. Jeho výrobky můžete ochutnat na různých akcích v regionu nebo při klasickém prodeji ze dvora. Pokud je poutač na chodníku u silnice, může kdokoliv přijít.
Josef Raba
Pardubická 74
533 61 Choltice
Tel.: 777 200 804
E-mail: krabak.j@seznam.cz
Web: http://www.raba-poctivakuchyne.cz