choltická zabijačka


Josef Raba z Choltic se vyučil kuchařem a řezničina se stala jeho hobby. Po otcovi zdědil lásku k řemeslu, včetně zkušeností a receptů. Chuť experimentovat a sestavovat vlastní recepty ho neopouští dodnes.

  • Číslo certifikátu

    ŽELEZNÉ HORY regionální produkt®
    17056

  • VÝROBCE

    Josef Raba

  • Obec

    Choltice

  • Region

    Železné hory

  • Číslo certifikátu

    ŽELEZNÉ HORY regionální produkt®
    17056

  • VÝROBCE

    Josef Raba

  • Obec

    Choltice

  • Region

    Železné hory

Stal se z něj kuchař na volné noze s vlastní kuchyní. Při vaření věří v poctivost. Má vášeň pro dobré jídlo a kvalitní lokální suroviny, které se snaží ve svých výrobcích zpracovávat jako celek. Raba choltická zabijačka je kompletní řada výrobků. Nejsou to jen klasické jaternice a prejt, ale i uzené maso, klobásy, špekáčky, škvarky, vývar, sádlo atd.

Pochází z řeznické rodiny s poctivým řemeslem. Dlouho byl zaměstnaný na postech šéfkuchařů. V dubnu 2010 otevřel restauraci na zámku v Cholticích. První regionální produkty Choltické koláče a Zámecká medová žebra nechal certifikovat v roce 2012. Později přibyla Raba choltická zabijačka. V lednu 2016 Josefa Rabu zlákalo vaření ve školní jídelně. Odnesl jen svůj rodinný klenot a dar od táty – zabijačku, druhé dva produkty zůstaly na zámku.

Josef Raba je spoluzakladatelem GURMÁNSKÉ STEZKY, která propojila areály místních certifikovaných producentů s tématem dobrého jídla a pití. Jeho výrobky můžete ochutnat na různých akcích v regionu nebo při klasickém prodeji ze dvora. Pokud je poutač na chodníku u silnice, může kdokoliv přijít.

Josef Raba
Pardubická 74
533 61 Choltice

Tel.: 777 200 804
E-mail: krabak.j@seznam.cz
Web: http://www.raba-poctivakuchyne.cz

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky