Mnichovické perníky


Naše perníky pečeme podle staré, poměrně pracné a zdlouhavé receptury – proto ji dnes málokdo používá. Jejím hlavním principem je tzv. fermentace základního těsta, která trvá cca 4 týdny. Poté se těsto uloží do chladu, kde teoreticky vydrží i několik let. Teprve den před plánovaným pečením zapracujeme do zfermentovaného těsta vejce a tuk, protože to jsou ingredience, které se kazí. Celý proces je výhradně ruční práce. Náročnější postup se vyplatí. Poznáte to na vůni, chuti, konzistenci i vzhledu upečených perníků.

  • Číslo certifikátu

    ZÁPRAŽÍ originální produkt®
    21003

  • VÝROBCE

    Mnichovické perníky

  • Obec

    Mnichovice

  • Region

    Zápraží

Z estetického hlediska udržujeme určitý ráz, proto jsou perníky odlišné od ostatní produkce. Perníky nepřezdobujeme, aby vynikl charakter a nadýchanost těsta. U některých motivů jsme se inspirovali ornamentálním cítěním Josefa Lady. V některých případech používáme semínka (dýně, mák, sesam, slunečnice), čímž dosahujeme zajímavých efektů a ještě více se přibližujeme přírodě. Je to taková malá, skrytá osvěta. Řada lidí a hlavně dětí různá semínka vůbec nezná.
Samozřejmě je stále co zlepšovat – snažíme se o jednoduchost, lidovost, ale také dostupnost pro zákazníka.

Mnichovické perníky
BcA. Radmila Bělinová
Nádražní 160
251 64 Mnichovice

Tel.: 732 222 295
E-mail: belinova.radmila@mnichovickeperniky.cz
Web: https://www.mnichovickeperniky.cz/

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky