Tvarohový beránek
Abyste se jarně naladili, máme tu pro vás říčanský velikonoční recept na tvarohového beránka, který je extra vláčný, voňavý a plný tvarohu.
Abyste se jarně naladili, máme tu pro vás říčanský velikonoční recept na tvarohového beránka, který je extra vláčný, voňavý a plný tvarohu.
-
Region
Zápraží
Suroviny
- 225 g hladké dortové mouky
- 250 g tvarohu
- 200 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce tuzemáku
- 1 lžička citronové kůry
- špetka soli
- máslo a hrubá mouka na vymazání
Postup
V míse promíchejte mouku, prášek do pečiv a sůl. Do velké mísy dejte vejce a oba cukry. Vyšlehejte metlou do světlé pěny. Přidejte tvaroh, citronovou kůru, tuzemák a rozpuštěné máslo. Znovu vyšlehejte do světlé pěny. Přidejte suchou směs a postupně zapracujte a poté opatrně vylejte těsto do formy. Beránka pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut. Aby byl výstavní, dejte mu mašličku!