Tvarohový beránek


Abyste se jarně naladili, máme tu pro vás říčanský velikonoční recept na tvarohového beránka, který je extra vláčný, voňavý a plný tvarohu.

Abyste se jarně naladili, máme tu pro vás říčanský velikonoční recept na tvarohového beránka, který je extra vláčný, voňavý a plný tvarohu.

  • Region

    Zápraží

Suroviny

  • 225 g hladké dortové mouky
  • 250 g tvarohu
  • 200 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce tuzemáku
  • 1 lžička citronové kůry
  • špetka soli
  • máslo a hrubá mouka na vymazání

Postup

V míse promíchejte mouku, prášek do pečiv a sůl. Do velké mísy dejte vejce a oba cukry. Vyšlehejte metlou do světlé pěny. Přidejte tvaroh, citronovou kůru, tuzemák a rozpuštěné máslo. Znovu vyšlehejte do světlé pěny. Přidejte suchou směs a postupně zapracujte a poté opatrně vylejte těsto do formy. Beránka pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut. Aby byl výstavní, dejte mu mašličku!

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky