Jablka v těstíčku


Jak chutná podzim na Zápraží? No přeci po jablíčkách!

Jak chutná podzim na Zápraží? No přeci po jablíčkách!

  • Region

    Zápraží

Suroviny

  • olej
  • 4 větší jablka
  • 1 žloutek
  • 4 lžíce cukru
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1 dcl sladkého bílého vína

Postup

Nejprve vymíchejte vejce s cukrem, poté přidejte mouku a víno. Jablka zbavte jadřinců a nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Jablka obalte v připraveném těstíčku a smažte do zlatova v rozpáleném oleji. Po vytažení z pánve zaprašte skořicí a podávejte.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky