Židovské cukroví


Dvě minuty chůze od whisky baru naleznete dalšího držitele certifikátu VYSOČINA regionální produkt. Originální židovské cukroví pečené zaměstnanci spolku Vrátka, kterým ani zdravotní znevýhodnění nebrání ve výrobě kvalitních regionálních produktů.

A pokud Vám židovské cukroví zachutná, zda je recept

  • Region

    Vysočina

  • Region

    Vysočina

Suroviny:

  • 28 dkg hladké mouky
  • 125 g másla
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 vajíčko
  • Postup: 

Mouku, máslo, vajíčko a prášek do pečiva smíchejte v těsto, které vyválíte na tenkou placku a tvořítkem vykrajujte tvary – srdíčka nebo kolečka. Abychom si pochutnali třeba u kávy na sladkém, před pečením je potřeme vajíčkem a posypeme cukrem nebo cukrem se skořicí.

Druhá možnost je do stejného těsta přidat ještě 50 g nepomletého máku. Upečená kolečka jsou pak pěkně tečkovaná.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky