Zelňáky


Zelné placky jsou skvělé k pivu, vínu i jen tak a jsou i trvanlivé.

  • Region

    Toulava

Suroviny:

  • 500 g bílého kysaného zelí
  • 600 g hladké mouky (pokud je k mání celozrnná, namíchat 300 g hladké a 300 g celozrnné)
  • 180 g sádla
  • 1 vejce
  • sůl, kmín

Postup:

Z kysaného zelí nechte odkapat vodu, zelí pokrájejte, poté přidejte mouku, rozehřáté sádlo, vejce, kmín a sůl. Uhněťte těsto a nechte ho v chladu odležet (klidně i do druhého dne). Na vále pak z těsta vyválejte asi 1 cm silnou placku. Vykrajujte kolečka nebo jiné tvary, které pečte dozlatova na plechu v troubě při teplotě 200 °C asi 20 minut. 

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky