Kulajda se zastřeným vejcem


Kulajda, hutná voňavá polévka, která svou vydatností nahradí i hlavní chod.

  • Region

    Toulava

Suroviny:

  • 1 litr vývaru
  • 200 g brambor
  • 300 g čerstvých hub
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany
  • 100 g másla
  • sůl, pepř, čerstvý kopr
  • ocet
  • 1 vejce na osobu

Postup:

Připravte si světlou máslovou jíšku, kterou zalijte vývarem a uveďte k varu. Polévku osolíte, opepřete a přidejte na kostičky nakrájené brambory. Brambory vařte do poloměkka. Zvlášť na pánvičce opečte nakrájené lesní houby, které přidáte do polévky. Vše zjemněte smetanou, stáhněte z ohně a dochuťte octem a čerstvě nasekaným koprem. Podávejte se zastřeným vejcem.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky