Kulajda se zastřeným vejcem
Kulajda, hutná voňavá polévka, která svou vydatností nahradí i hlavní chod.
-
Region
Toulava
Suroviny:
- 1 litr vývaru
- 200 g brambor
- 300 g čerstvých hub
- 3 lžíce hladké mouky
- 250 ml smetany
- 100 g másla
- sůl, pepř, čerstvý kopr
- ocet
- 1 vejce na osobu
Postup:
Připravte si světlou máslovou jíšku, kterou zalijte vývarem a uveďte k varu. Polévku osolíte, opepřete a přidejte na kostičky nakrájené brambory. Brambory vařte do poloměkka. Zvlášť na pánvičce opečte nakrájené lesní houby, které přidáte do polévky. Vše zjemněte smetanou, stáhněte z ohně a dochuťte octem a čerstvě nasekaným koprem. Podávejte se zastřeným vejcem.