Škubánky s houbami


Brambory a houby hrály v šumavském jídelníčku hlavní roli. Nemusí být vždycky pouze přílohou, jsou i docela dobrým hlavním jídlem.

Suroviny:

 

  • 750 g brambor
  • 500 g hub
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g hrubé mouky
  • 50 g tuku
  • 50 g slaniny
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • kmín

 

Očištěné brambory nastrouháme na jemném struhadle, část vody, kterou brambory pustily, slijeme a přidáme pepř, sůl a oba druhy mouky. Vypracujeme těsto a přes hodně hrubý cedník protlačujeme do vroucí osolené vody. Občas zamícháme a vaříme 5 minut. Houby, cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na rozpáleném sádle, okořeníme kmínem a pepřem a promícháme s uvařenými škubánky.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky