Salát z kyselého zelí s tekutým karamelem
Co se stane, když se spojí karamel s kyselým zelím?
K vyluštění této hádanky budete potřebovat hlavně dobré kyselé zelí, nějaká koření a ručně vyrobený tekutý karamel. Ten, pokud je správně připravený, nepřekyseluje organismus, jak je psáno v Receptáři léčitele pátera Františka Ferdy, a kyselé zelí nám pomůže s vyladěním organismu obzvláště na jaře. Obsahem vitamínů, minerálů a svými detoxikačními účinky posiluje imunitu, dodá energii, prospívá našim orgánům, a tak zpomaluje stárnutí.
Takhle funguje nejlépe v syrovém stavu – jako příloha nebo samostatné jídlo.
Co se stane, když se spojí karamel s kyselým zelím?
K vyluštění této hádanky budete potřebovat hlavně dobré kyselé zelí, nějaká koření a ručně vyrobený tekutý karamel. Ten, pokud je správně připravený, nepřekyseluje organismus, jak je psáno v Receptáři léčitele pátera Františka Ferdy, a kyselé zelí nám pomůže s vyladěním organismu obzvláště na jaře. Obsahem vitamínů, minerálů a svými detoxikačními účinky posiluje imunitu, dodá energii, prospívá našim orgánům, a tak zpomaluje stárnutí.
Takhle funguje nejlépe v syrovém stavu – jako příloha nebo samostatné jídlo.
-
Region
Šumava
-
Region
Šumava
Suroviny:
- kysané zelí
- tekutý karamel
- jarní cibulka
- kopr
- červená paprika
- červený pepř
Postup:
Zelí překrájejte, přidejte trochu vody, soli, pepře, můžete i nadrobno nakrájenou jarní cibulku, pro zpestření snítky kopru, kuličky červeného pepře nebo proužky červené kapie. Na závěr dochuťte tekutým karamelem.
Používáme pampeliškový nebo s chilli, ale u tohoto receptu se nejvíce vracíme ke klasice – Českokrumlovský karamel od Vaška – originální.
Více informací o karamelu, různých druzích a použití naleznete na webových stránkách www.ceskykaramel.cz.
S přáním pohody a zdraví přejí Irena a Vašek Kalkušovi z Českého Krumlova.