Salát z kyselého zelí s tekutým karamelem


Co se stane, když se spojí karamel s kyselým zelím?

K vyluštění této hádanky budete potřebovat hlavně dobré kyselé zelí, nějaká koření a ručně vyrobený tekutý karamel. Ten, pokud je správně připravený, nepřekyseluje organismus, jak je psáno v Receptáři léčitele pátera Františka Ferdy, a kyselé zelí nám pomůže s vyladěním organismu obzvláště na jaře. Obsahem vitamínů, minerálů a svými detoxikačními účinky posiluje imunitu, dodá energii, prospívá našim orgánům, a tak zpomaluje stárnutí.

Takhle funguje nejlépe v syrovém stavu – jako příloha nebo samostatné jídlo.

Co se stane, když se spojí karamel s kyselým zelím?

K vyluštění této hádanky budete potřebovat hlavně dobré kyselé zelí, nějaká koření a ručně vyrobený tekutý karamel. Ten, pokud je správně připravený, nepřekyseluje organismus, jak je psáno v Receptáři léčitele pátera Františka Ferdy, a kyselé zelí nám pomůže s vyladěním organismu obzvláště na jaře. Obsahem vitamínů, minerálů a svými detoxikačními účinky posiluje imunitu, dodá energii, prospívá našim orgánům, a tak zpomaluje stárnutí.

Takhle funguje nejlépe v syrovém stavu – jako příloha nebo samostatné jídlo.

  • Region

    Šumava

  • Region

    Šumava

Suroviny:

  • kysané zelí
  • tekutý karamel
  • jarní cibulka
  • kopr
  • červená paprika
  • červený pepř

Postup:

Zelí překrájejte, přidejte trochu vody, soli, pepře, můžete i nadrobno nakrájenou jarní cibulku, pro zpestření snítky kopru, kuličky červeného pepře nebo proužky červené kapie. Na závěr dochuťte tekutým karamelem.

Používáme pampeliškový nebo s chilli, ale u tohoto receptu se nejvíce vracíme ke klasice – Českokrumlovský karamel od Vaška – originální.

 Více informací o karamelu, různých druzích a použití naleznete na webových stránkách www.ceskykaramel.cz.
S přáním pohody a zdraví přejí Irena a Vašek Kalkušovi z Českého Krumlova.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky