Huspenina


Suroviny:

  • 2 vepřové nožičky
  • 1 vepřové koleno
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • kousek celeru a kořenové petržele
  • 1 bobkový list
  • 10 zrnek pepře
  • 6 zrnek nového koření
  • 1 lžíce soli
  • ocet podle chuti

Očištěné nožky a koleno zalijeme vodou tak, aby bylo maso potopené, přivedeme k varu a sebereme všechnu pěnu. Poté přidáme sůl, zeleninu a koření a pozvolna vaříme, aby se vývar nezakalil. Po uvaření masa vývar přecedíme, maso i kůže z kolena nakrájíme na malé kousky, vložíme do vývaru, který ještě dochutíme octem, solí a pepřem. Do huspeniny můžeme nadrobno nakrájet i uvařenou mrkev. Vše důkladně promícháme, nalijeme do menších nádob a uložíme do chladu ztuhnout.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky