Zelný salát


Nejen na jaře je třeba dbát na dostatečný příjem vitamínů a minerálů pro povzbuzení imunity a vylepšení obranyschopnosti organizmu. Než příroda přinese letní úrodu, budou muset stačit pro přípravu chutného zelného salátu zásoby z loňského roku. Připravte si s námi rychlý Salát z kysaného zelí s jablky, mrkví a cibulí

  • Region

    Podkrkonoší

Suroviny:

  • 250 g kysaného zelí (výborné je Dobrovodské)
  • 4 jablka
  • 2 větší mrkve
  • 1 cibule
  • sůl, cukr, ocet

Postup: 

Zelí nakrájejte na malé kousky, nálev z něho nevylévejte a dejte do misky. Přidejte oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, pečlivě očištěnou a jemně nakrájenou mrkev i oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše promíchejte a teprve potom dle chuti a potřeby doplňte octem, solí a případně cukrem.

A nyní nezbývá než popřát dobrou chuť!

(S využitím Kuchařky české a moravské vesnice, MAS Podchlumí os. 2011)

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky