Zelný salát
Nejen na jaře je třeba dbát na dostatečný příjem vitamínů a minerálů pro povzbuzení imunity a vylepšení obranyschopnosti organizmu. Než příroda přinese letní úrodu, budou muset stačit pro přípravu chutného zelného salátu zásoby z loňského roku. Připravte si s námi rychlý Salát z kysaného zelí s jablky, mrkví a cibulí
-
Region
Podkrkonoší
Suroviny:
- 250 g kysaného zelí (výborné je Dobrovodské)
- 4 jablka
- 2 větší mrkve
- 1 cibule
- sůl, cukr, ocet
Postup:
Zelí nakrájejte na malé kousky, nálev z něho nevylévejte a dejte do misky. Přidejte oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, pečlivě očištěnou a jemně nakrájenou mrkev i oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše promíchejte a teprve potom dle chuti a potřeby doplňte octem, solí a případně cukrem.
A nyní nezbývá než popřát dobrou chuť!
(S využitím Kuchařky české a moravské vesnice, MAS Podchlumí os. 2011)