Přírodní plísňový sýr NIVA extra


Mlékárna Otinoves zůstává věrná ruční výrobě sýrů, která se promítá v zachování tradiční chuti a vysoké kvality sýrů. Naším top produktem je sýr NIVA extra. Pro výrobu sýru NIVA se používá mléko od dojnic českého červenostrakatého plemene, které má vysoký obsah bílkoviny a tuku. Mléko je vyprodukováno v kontrolovaných chovech v oblasti Moravského krasu a Drahanské vrchoviny.

  • Číslo certifikátu

    MORAVSKÝ KRAS regionální produkt®
    2001

  • VÝROBCE

    Mlékárna Otinoves s.r.o.

  • Obec

    Otinoves

  • Region

    Moravský kras

Sýr jemné a zároveň pikantní chuti je tradičním výrobkem. Vyrábí se podle osvědčených receptur již od roku 1963. Základní surovinou pro výrobu sýru je pasterované plnotučné mléko, dále se používá ušlechtilá plíseň, sýřidlo, smetanový zákys a sůl. Výroba probíhá ve speciálních výrobnících a následné zrání sýrů pokračuje po dobu 5 týdnů v prostorách s přesně danými klimatickými parametry.

Mlékárna Otinoves je pokračovatelem 80-leté tradice mlékárenství na Drahanské vrchovině. V používaných výrobních postupech se spojují dlouhodobé zkušenosti s moderními poznatky z oboru zpracování mléka.

V překrásné a romantické krajině slavných jeskyní Macocha, Kateřinská a Balcarka je v mléku vysoký obsah vápníku, tolik potřebný při výrobě sýrů. A připočítají-li se k tomu voňavé bylinky, je jasné, proč jsou zákazníci doma i v zahraničí s Nivou z Otinovsi tak spokojeni.

Sýry s modrou plísní se ve francouzském Bordelais, podávají jako dezert ve společnosti červených extraktivních vín na bázi Cabernet Sauvignon nebo Merlot. To platí i pro Nivu. Doporučuje se servírovat jako chuťovku na závěr stolování.

Mlékárna Otinoves s.r.o.
Otinoves 201
798 61 Otinoves

Tel.: 582 395 033
E-mail: info@mot.cz
Web: http://www.mot.cz

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky