Upírské taštičky s nivou


Regionální kuchyně Moravského krasu.

Ingredience:

  • 300 g mouky
  • 2 vejce do těsta, 1 vejce do náplně
  • 5 lžic vody
  • cibule
  • žampiony
  • mrkev
  • niva - ideálně Niva Extra z Mlékárny Otinoves
  • vývar
  • máslo
  • sůl, petrželová nať, muškátový oříšek, pepř

Postup:

Z mouky, 2 vajec, soli a 5 lžíc vody vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. Na zpěněnou cibuli dáme nakrájené žampiony, mrkev, NIVU, petrželovou nať a žloutek. Ochutíme muškátem, solí a pepřem. Vyválené těsto rozkrájíme na čtverce, poklademe náplní a bílkem slepíme do taštiček. Ty vložíme asi na 10 minut do horkého vývaru, vyjmeme, hustě posypeme NIVOU, přelijeme máslem a zapečeme asi 15 minut. Podáváme s ostrým kečupem a červeným vínem.

  • Region

    Moravský kras

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky