Rybí vánoční polévka


Rybí vánoční polévka – originální recept přímo z Poodří.

  • Region

    Moravské Kravařsko

Suroviny:

  • 1 hlava z kapra
  • 250 g masa z kapra
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 80 g loupaného žlutého hrachu
  • 1 menší cibule
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček pepře, sůl
  • 4 kuličky nového koření
  • hrst zelené petrželky na ozdobu

Postup:

Očištěnou hlavu a kousky masa vařte v osolené vodě, kam jste přidali koření (bobkový list, nové koření, pepř). Zvlášť uvaříte hrách doměkka v neosolené vodě a přepasírujte. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájejte na jemné nudličky anebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Orestujte vše na másle, zaprašte moukou, osmahněte a zalejte vývarem z rybího masa. Přidejte uvařený přepasírovaný hrách, obrané maso z ryby a nesekanou petrželku. Dochuťte solí a nechte chvíli prohřát, podávejte s osmaženou houskou.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky