Králík pro labužníky


Dopřejte si lahodné králičí maso pečené na červeném víně.

  • Region

    Moravské Kravařsko

Suroviny:

  • 1 naporcovaný králík                     
  • 1 lžíce hladké mouky
  • větší hrst hrozinek
  • sladká paprika
  • 0,4 l domácího vývaru
  • 4 dcl červeného vína
  • 100 g slaniny
  • 8 kuliček pepře
  • hrst natě libečku
  • 1/8 másla
  • bobkový list
  • lžička tymiánu
  • 1 cibule                               

Postup:

Porce králíka osolte a po jedné straně potřete sladkou paprikou. V kastrolu rozpusťte 100 g slaniny, vložte porce králíka a po obou stranách prudce osmahněte. Porce králíka přeložte do pekáče. Ke slanině v kastrolu přidejte 1/8 másla a krátce osmahněte s najemno nakrájenou cibulí. Zaprašte 1 lžící hladké mouky, nechte zpěnit, zalijte troškou vařící vody a přelijte přes porce králíka. Do kastrolu vlijte 0,4 l domácího vývaru, přidejte 8 kuliček pepře, bobkový list, lžičku tymiánu, větší hrst hrozinek, 2 dcl červeného vína (2 dcl červeného vína má kuchař/ka nalito ve své sklenici pro dobrou náladu) hrst natě libečku. Nechte přejít varem a nalijte na maso. Přikryjte a pečte zhruba 75 minut nejprve na 220 °C, po hodině stáhněte na 180° C. Není potřeba obracet.

Jako přílohu doporučujeme brambory na všechny způsoby.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky