Králík pro labužníky
Dopřejte si lahodné králičí maso pečené na červeném víně.
-
Region
Moravské Kravařsko
Suroviny:
- 1 naporcovaný králík
- 1 lžíce hladké mouky
- větší hrst hrozinek
- sladká paprika
- 0,4 l domácího vývaru
- 4 dcl červeného vína
- 100 g slaniny
- 8 kuliček pepře
- hrst natě libečku
- 1/8 másla
- bobkový list
- lžička tymiánu
- 1 cibule
Postup:
Porce králíka osolte a po jedné straně potřete sladkou paprikou. V kastrolu rozpusťte 100 g slaniny, vložte porce králíka a po obou stranách prudce osmahněte. Porce králíka přeložte do pekáče. Ke slanině v kastrolu přidejte 1/8 másla a krátce osmahněte s najemno nakrájenou cibulí. Zaprašte 1 lžící hladké mouky, nechte zpěnit, zalijte troškou vařící vody a přelijte přes porce králíka. Do kastrolu vlijte 0,4 l domácího vývaru, přidejte 8 kuliček pepře, bobkový list, lžičku tymiánu, větší hrst hrozinek, 2 dcl červeného vína (2 dcl červeného vína má kuchař/ka nalito ve své sklenici pro dobrou náladu) hrst natě libečku. Nechte přejít varem a nalijte na maso. Přikryjte a pečte zhruba 75 minut nejprve na 220 °C, po hodině stáhněte na 180° C. Není potřeba obracet.
Jako přílohu doporučujeme brambory na všechny způsoby.