Bílá velikonoční polévka Šťovíkačka
Vyzkoušejte tradiční velikonoční polévku ze šťovíku.
Vyzkoušejte tradiční velikonoční polévku ze šťovíku.
-
Region
Moravské Kravařsko
Suroviny:
- 500 g uzených žeber
- 500 g uzeného kolena nebo křížových kostí
- 2 větší brambory
- 300 g velkých listů šťovíků
- 250 ml smetany
- 1 celé vejce
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- sůl
Postup:
Oloupejte brambory, nakrájejte na kostičky a uvaříte zvlášť v osolené vodě. Všechny druhy masa a koření vložte do hrnce, zalejte vodou, aby bylo maso ponořené, a vařte do změknutí. Maso nakrájejte, vraťte do vývaru, přidejte nasekané lístky šťovíku a jedno rozkvedlané vejce, chvíli povařte. Odstavte z plotny, přidejte uvařené brambory a přilejte smetanu, již nevařte. Podle chuti dosolte.