Bílá velikonoční polévka Šťovíkačka


Vyzkoušejte tradiční velikonoční polévku ze šťovíku.

Vyzkoušejte tradiční velikonoční polévku ze šťovíku.

  • Region

    Moravské Kravařsko

Suroviny:

  • 500 g uzených žeber
  • 500 g uzeného kolena nebo křížových kostí
  • 2 větší brambory
  • 300 g velkých listů šťovíků
  • 250 ml smetany
  • 1 celé vejce
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl

Postup:

Oloupejte brambory, nakrájejte na kostičky a uvaříte zvlášť v osolené vodě. Všechny druhy masa a koření vložte do hrnce, zalejte vodou, aby bylo maso ponořené, a vařte do změknutí. Maso nakrájejte, vraťte do vývaru, přidejte nasekané lístky šťovíku a jedno rozkvedlané vejce, chvíli povařte. Odstavte z plotny, přidejte uvařené brambory a přilejte smetanu, již nevařte. Podle chuti dosolte.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky