Křížalky


Počátky sušení ovoce v rodinné farmě se datují na konec roku 2011, kdy byl zahájen provoz sušárny. Farma se specializuje na sušená jablka, švestky, hrušky bez přidaných přísad a pomocných látek.

  • Číslo certifikátu

    MORAVSKÁ BRÁNA regionální produkt®
    18006

  • VÝROBCE

    Eduard Kozák

  • Obec

    Bělotín - Lučice

  • Region

    Moravská brána

  • Číslo certifikátu

    MORAVSKÁ BRÁNA regionální produkt®
    18006

  • VÝROBCE

    Eduard Kozák

  • Obec

    Bělotín - Lučice

  • Region

    Moravská brána

Počátky sušení ovoce v rodinné farmě se datují na konec roku 2011, kdy byl zahájen provoz sušárny. Farma se specializuje na sušená jablka, švestky, hrušky bez přidaných přísad a pomocných látek.

Ovoce je sušeno horkým vzduchem, který zajišťuje kotel na ekologické palivo. Sušárna má 2 komory s celkovou kapacitou 600 kg ovoce. Na konci roku 2021 rozšířila farma sušárnu o 1 komoru

V současné době rodinná farma suší převážně jablka krájená na kolečka a hrušky na osminky i kolečka.

Sušené produkty prodává na vlastní prodejně v Lučicích a nebo je dodává maloobchodům, velkoobchodům a pekárnám.

Nabízíme také sušení zákazníkům z jejich vlastního ovoce.

V roce 2018 začali na farmě s lyofilizací ovoce (jablka, hrušky, švestky, broskve, jahody a maliny).

Lyofilizace je sušení v podmínkách nízkého tlaku a teploty, při tomto sušení voda nepřechází do kapalné podoby ale přímo do páry. Tím nedochází k narušení buněčných struktur a ovoce si zanechává tvar, barvu a chuť.
Můžete se na farmě domluvit i na usušení vlastního ovoce nebo speciálního produktu.

Eduard Kozák
Lučice 43
753 64 Bělotín

Kontaktní osoba: Eduard Kozák
Tel.: +420603371040
E-mail: kozak.eduard@seznam.cz
Web: www.ceskejablko.cz

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky