Kuře s jarní nádivkou


Základem receptu je kvalitní kuřecí maso. To koupíte u držitele certifikátu Krušnohoří originální produkt drůbežárny Vaigl a syn. Rodinná firma má 27letou tradici, specializuje se na chov, zpracování a prodej drůbeže.

  • Region

    Krušnohoří

Suroviny:

  • 1,5 kg kuřete v celku
  • 30 dkg kopřiv (můžeme nahradit špenátem)
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 2,5-3 dcl vývaru
  • 2 lžíce petrželové natě
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • pepř a sůl

Postup:

Kuře vykostěte, opláchněte a osušte. Poté jej položte na prkénko kůží dolů, osolíte, opepřete, pomažte hořčicí a odložte na chvíli stranou. Na pánvi rozehřejte olej, vhoďte slaninu pokrájenou na kostičky, cibulku nakrájenou najemno, přidejte špenát či kopřivy. Vše poduste. Poté ke směsi přidejte vejce, česnek a petržel. Nechte nádivku trochu zchladnout a dejte na kuře. Následně kuře stáhněte provázkem. Kuře orestujte zprudka na pánvi ze všech stran, poté dejte péct na 170 °C cca 50 minut. Přílohou může být kaše, chleba, bramborový knedlík.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky