Kuře s jarní nádivkou
Základem receptu je kvalitní kuřecí maso. To koupíte u držitele certifikátu Krušnohoří originální produkt drůbežárny Vaigl a syn. Rodinná firma má 27letou tradici, specializuje se na chov, zpracování a prodej drůbeže.
-
Region
Krušnohoří
Suroviny:
- 1,5 kg kuřete v celku
- 30 dkg kopřiv (můžeme nahradit špenátem)
- 10 dkg anglické slaniny
- 2,5-3 dcl vývaru
- 2 lžíce petrželové natě
- 2 lžíce hořčice
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 2 cibule
- pepř a sůl
Postup:
Kuře vykostěte, opláchněte a osušte. Poté jej položte na prkénko kůží dolů, osolíte, opepřete, pomažte hořčicí a odložte na chvíli stranou. Na pánvi rozehřejte olej, vhoďte slaninu pokrájenou na kostičky, cibulku nakrájenou najemno, přidejte špenát či kopřivy. Vše poduste. Poté ke směsi přidejte vejce, česnek a petržel. Nechte nádivku trochu zchladnout a dejte na kuře. Následně kuře stáhněte provázkem. Kuře orestujte zprudka na pánvi ze všech stran, poté dejte péct na 170 °C cca 50 minut. Přílohou může být kaše, chleba, bramborový knedlík.