Rozcuchaná nevěsta


Ať už jako oběd nebo jako dezert... rozcuchaná nevěsta chutná vždy.

Ať už jako oběd nebo jako dezert... rozcuchaná nevěsta chutná vždy.

  • Region

    Krkonoše

Suroviny:

  • 1 kg vařených brambor
  • 1 kg jablek
  • 5-6 vajec
  • 200 g cukru
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 lžička skořice
  • 200 g másla
  • 100 ml smetany (mléka)

Postup:

Vál posypte polovinou mouky, na ni nastrouhejte oloupané brambory, které zasypete zbylou moukou. Směs pak protřásejte rukama tak, aby se brambory obalily a vytvořily tzv. drcenku.
Oloupaná jablka zbavte jádřince a nastrouhejte na tenké plátky.
Do máslem důkladně vymazaného pekáče střídavě prokládejte brambory a jablka zasypaná skořicí a cukrem. Poslední vrstvu tvoří brambory. Povrch zakapejte rozpuštěným máslem a zapečte.
Vejce rozšlehejte se smetanou (mlékem), zalijte jimi rozpečený pokrm a upečte do červena.


Tip: Část jablek lze také podusit, osladit a pak spolu se zakysanou smetanou navršit na hotový koláč

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky