Hubovec


Specialita na Štědrý den - hubovec/hubník/houbovec

60 min, 8 ks

  • 500ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 125g krupice
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst sušených hub
  • 200g sušeného ovoce: švestky, meruňky, rozinky, datle, fíky
  • 50g mandle
  • 50g ořechy nahrubo
  • 2 stroužky česneku
  • 3 vajíčka
  • 2 sladké rohlíky - nejlépe loupáky, sladké šneky, vánočka apod...

Z mléka a krupice uvaříme kaši, přidáme povařené houby i s vodou a veškeré nakrájené ovoce, dále ořechy, česnek, vejce a loupáky nakrájené na kostky. Směs dáme do pekáče vymazaného máslem a pečeme 30 minut na 180 stupňů. 

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky