Hubník slaný


Tradiční pokrm z Krkonoš

Tradiční pokrm z Krkonoš

  • 250ml mléka
  • 3 rohlíky
  • 250g uzeného masa
  • velká hrst sušených hub
  • 2 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 5 lžic hrubé krupice
  • sůl

Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka ve větší míse. Uzené maso nakrájíme na malé kostky a přídáme k rohlíkům. Houby namočíme do vody, necháme cca 1 hodinu v klidu a pak uvaříme do měkka. Do mísy přidáme rozmačkaný česnek, vychladlé houby a vajíčka. Nakonec nasypeme krupici, hmotu důkladně prohněteme a dáme do máslem vymazaného pekáčku. Pečeme 30 minut na 180 st.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky