Sejkory na sladko


Recept Sejkory na sladko

Sejkory na sladko

250g ve slupce vařených brambor, nejlépe od rodiny Skutilových z Chvojence

1 vejce

2 lžíce strouhaného perníku

1,5 lžíce medu

120g polohrubé mouky

Špetka soli

Sádlo

Povidla

Zakysaná smetana

Sekané vlašské ořechy

 

Nejprve uvařte brambory ve slupce do poloměkka. Pak je nechte zcela zchladnout, oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte k nim vejce, strouhaný perník, med, špetku soli a polohrubou mouku. Vše zpracujte v mírně lepkavé těsto, ze kterého tvořte placičky, které smažte z obou stran na sádle dozlatova.

Hotové sejkory pak servírujte se švestkovými povidly, zakysanou smetanou a nasekanými ořechy.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky