Medovina


Medovina Piotra Nytry - Polský tradiční nápoj s obsahem alkoholu asi 16 procent. Nápoj byl vyroben fermentačním procesem po smíchání medu s vodou. Produkt vhodný ke konzumaci za studena i horký. Medovina pochází z včelařství z Godziszowa.

  • Číslo certifikátu

    GÓROLSKO SWOBODA regionální produkt®

  • VÝROBCE

    Cieszyński miód

  • Obec

    Cieszyn

  • Region

    Górolsko Swoboda

Rodinný včelín Piotra Nytry funguje už více než 7 let a vede ho společně se svou ženou. Zabývají se získáváním nejrůznějších druhů medu, květního pylu, pylu uloženého v buňkách plástu, propolisu. Ručně vytvářejí svíce ze včelího vosku a také kapky z propolisu. 

Zabývají se rovněž chovem včelích matek. Mají dva včelíny: stacionární a kočovní. V současné době disponují více než 60 úly. Ty rozmisťují na stanovištích v nejrůznějších místech Mikroregionu. Jedná se o ekologická stanoviště v čistém prostředí. (Lesy v okolí měst Ustróń - Bażanowice - Godziszów - Cieszyn).

Včelí produkty jsou k dostání na webových stránkách, ve firemní prodejně a také na místních jarmarcích a regionálních akcích.

Cieszyński miód
Górny Chodnik 12
43- 400 Cieszyn

Kontaktní osoba: Piotr Nytra
Tel.: +48 696 828 305
E-mail: Felipe2@vp.pl
Web: https://cieszynskimiod.pl/

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky