Bystřický ovčí tatarák
Bystřický ovčí tatar vznikl zhruba před 15 lety, jelikož jsem přišel s myšlenkou proč nevyužít kvalitní ovčí maso do takové speciality.
-
Číslo certifikátu
GÓROLSKO SWOBODA regionální produkt®
8064 -
VÝROBCE
Roman Cieślar
-
Obec
Bystřice nad Olší
-
Region
Górolsko Swoboda
Setkal jsem se obecně s mnoha druhy tataráku, s různými ingrediencemi a podíly mas, ale ovčí maso nikde. Proto jsem realizoval vlastní myšlenku a první pokus našel opodstatnění a ukázal, že využití vlastních zdrojů ovčího masa z vlastního chovu má svůj význam. Takto se začala konzumace tohoto pokrmu v okruhu mých známých a přátel, povědomí o něm se rozšířilo i do Polska a na Slovensko. Vnesl jsem do tohoto produktu technologii staření masa, to znamená, že JUT ovce se dlouhodobě chladí při teplotě kolem 4 stupňů Celsia. Tímto získáme svalovinu, kterou využijeme jako polotovar k výrobě tataráku z ovčího masa. K těmto účelům vybíráme technologicky svalovinu z hřbetní části, kýty a panenky, kde je největší podíl masa a kde je málo šlachovitých zakončení svalů.
Roman Cieślar
Bystřice nad Olší 257
739 95 Bystřice nad Olší
Kontaktní osoba: Roman Cieślar
Tel.: +420 603 149 028
E-mail: ciesla1@seznam.cz