Jablečný koláč s drobenkou
Upečte si jablečný koláč s drobenkou
Upečte si jablečný koláč s drobenkou
- 2 kg jablek
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g másla
- 220 g cukru krupice
- 100 g nasekaných mandlí
- 1 vejce
- 3 vanilkové cukry
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky mleté skořice
Do mísy dejte mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce, máslo a skořici. Lehce prohněťte a vypracujte
drobivou drobenku.
Jablka očistěte, oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na kostky.
Připravte si vymazaný plech, na který rozvrstvěte zhruba 2/3 drobenky. V jedné vrstvě přidejte jablka,
vanilkový cukr a mandle. Úplně nakonec přidejte zbytek strouhanky a dejte péct do trouby rozehřáté
na 200 °C. Pečte asi 35 až 40 minut dozlatova.