Jablečný koláč s drobenkou


Upečte si jablečný koláč s drobenkou

Upečte si jablečný koláč s drobenkou

  • 2 kg jablek
  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 220 g cukru krupice
  • 100 g nasekaných mandlí
  • 1 vejce
  • 3 vanilkové cukry
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky mleté skořice


Do mísy dejte mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce, máslo a skořici. Lehce prohněťte a vypracujte
drobivou drobenku.
Jablka očistěte, oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na kostky.
Připravte si vymazaný plech, na který rozvrstvěte zhruba 2/3 drobenky. V jedné vrstvě přidejte jablka,
vanilkový cukr a mandle. Úplně nakonec přidejte zbytek strouhanky a dejte péct do trouby rozehřáté
na 200 °C. Pečte asi 35 až 40 minut dozlatova.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky