Bryja


Bryja je tradiční „gorolski“ vánoční pokrm, vyzkoušejte jej.

Suroviny:

  • 500 g hrachu
  • 400 g sušených švestek
  • 2 lžíce mouky
  • 3 lžíce másla
  • sůl
  • cukr

Postup:

Opláchněte hrách a nechte ho ve vodě namočený přes noc. Sceďte, hrách zalijte čerstvou vodou, přidejte sůl a vařte do měkka. Na 2 hodiny namočte celé švestky a uvařte v samostatné nádobě s cukrem. Připravte jíšku, nalijte ji do hrachu a přiveďte k varu, přidejte švestky a dochuťte. Kaše by měla mít hustou konzistenci. V horách lidé jídlo sypávali brynzou.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky