Děčínská jeřabinka
Na kopcích okolo Děčína nachází vhodné podmínky k růstu jeřáb ptačí, používaný odedávna v lidovém léčitelství. Pálenka připravovaná z jeho plodů sloužila jako prostředek na dobré trávení a při nachlazení.
Nezaměnitelná pikantní chuť naší jeřabinky bez přidaného cukru osloví nejen znalce destilátů.
-
Číslo certifikátu
ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt®
12005 -
Obec
Děčín
-
Region
Českosaské Švýcarsko
Děčínská jeřabinka je typickým příkladem místního produktu, protože se zde vyráběla již před 2. světovou válkou, navíc se vyrábí jen z ručně sbíraných jeřabin z okolí Děčínského Sněžníku a Maxiček. Naši předkové ji používali jako lék proti nachlazení a zažívacím potížím.
Objem alkoholu: 46 %
Pálenka získaná macerací a destilací
Děčínská jeřabinka získala MIMOŘÁDNÉ OCENĚNÍ v soutěži NEJLEPŠÍ POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK ÚSTECKÉHO KRAJE - KRAJE PŘEMYSLA ORÁČE za rok 2009 v kategorii Alkoholické nápoje.