Děčínská jeřabinka


Na kopcích okolo Děčína nachází vhodné podmínky k růstu jeřáb ptačí, používaný odedávna v lidovém léčitelství. Pálenka připravovaná z jeho plodů sloužila jako prostředek na dobré trávení a při nachlazení.
Nezaměnitelná pikantní chuť naší jeřabinky bez přidaného cukru osloví nejen znalce destilátů.

  • Číslo certifikátu

    ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt®
    12005

  • Obec

    Děčín

  • Region

    Českosaské Švýcarsko

Děčínská jeřabinka je typickým příkladem místního produktu, protože se zde vyráběla již před 2. světovou válkou, navíc se vyrábí jen z ručně sbíraných jeřabin z okolí Děčínského Sněžníku a Maxiček. Naši předkové ji používali jako lék proti nachlazení a zažívacím potížím.

Objem alkoholu: 46 %
Pálenka získaná macerací a destilací

Děčínská jeřabinka získala MIMOŘÁDNÉ OCENĚNÍ v soutěži NEJLEPŠÍ POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK ÚSTECKÉHO KRAJE - KRAJE PŘEMYSLA ORÁČE za rok 2009 v kategorii Alkoholické nápoje.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky