Skořicové sušenky


Lahodné skořicové sušenky potěší celou rodinu, snadno se připravují a skvěle chutnají.

Lahodné skořicové sušenky potěší celou rodinu, snadno se připravují a skvěle chutnají.

  • Region

    Broumovsko

Suroviny

  • 230 g mouky
  • 1 lžička skořice
  • citronová kůra, nastrouhaná
  • 150 g másla
  • 100 g cukru
  • 2 žloutky
  • 1 lžička hřebíčkového prášku

Postup

Máslo, žloutek a cukr šlehejte několik minut do pěny. Vmíchejte mouku, hřebíček, skořici a nastrouhanou citronovou kůru a zpracujte křehké těsto. To dejte asi na 30 minut do lednice.
Těsto na pomoučené pracovní ploše tence rozválejte a vykrajujte sušenky ve tvaru hvězdičky.
Sušenky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů, horní a spodní ohřev 10–12 minut.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky