Skořicové sušenky
Lahodné skořicové sušenky potěší celou rodinu, snadno se připravují a skvěle chutnají.
Lahodné skořicové sušenky potěší celou rodinu, snadno se připravují a skvěle chutnají.
-
Region
Broumovsko
Suroviny
- 230 g mouky
- 1 lžička skořice
- citronová kůra, nastrouhaná
- 150 g másla
- 100 g cukru
- 2 žloutky
- 1 lžička hřebíčkového prášku
Postup
Máslo, žloutek a cukr šlehejte několik minut do pěny. Vmíchejte mouku, hřebíček, skořici a nastrouhanou citronovou kůru a zpracujte křehké těsto. To dejte asi na 30 minut do lednice.
Těsto na pomoučené pracovní ploše tence rozválejte a vykrajujte sušenky ve tvaru hvězdičky.
Sušenky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů, horní a spodní ohřev 10–12 minut.