Makovo-jablečný dezert


Výborný koláč od Ing. Dany Šťastné z Kruhu zdraví v Chrudimi, který lze připravit i v bezlepkové variantě.

Na 1 domácí plech potřebujeme:

  • 4 vejce
  • 120 g třtinového cukru nebo medu
  • 200 g másla,
  • 250 g mletého máku
  • 750 g strouhaných jablek
  • 3lžíce polohrubé mouky
  • 3 lžíce kupičky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli

Cukr utřeme s máslem. Z bílků vyšleháme sníh. Poté smícháme všechny suroviny. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 180 oC asi 30 minut. Upečené můžeme potřít umíchaným sladkým tvarohem nebo potáhnout čokoládou nebo potřít marmeládou podle toho, co má kdo rád.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky