Kachní prsíčka


Sous vide kachní prsíčka restovaná na domácím sádle s růžičkovou kapustou, česnekem a tymiánem podle pana Josefa Raby z Choltic.

Přijde vám klasická pečená kachna se zelím a knedlíkem příliš těžká?

Vyzkoušejte zdravější a dietnější variantu tohoto vynikajícího drůbežího masa.

  • 150–200 g kachních prsou upravených metodou sous vide
  • 150–200 g růžičkové kapusty ideálně čerstvé
  • 3 stroužky česneku
  • 2 snítky tymiánu
  • mořská či himalájská sůl
  • čerstvě drcený pepř

Kapustu operte, očistěte a nakrájejte na půlky a čtvrtky. Na pánvi rozpuste sádlo a kapustu na něm opékejte. Až začne kapusta zlátnout, podlijte cca půl dcl vody a odvařte vodu, až vám zbude opět pouze tuk. Během odpařování vody nakrájejte prsíčko na 0,5 cm silné proužky, zdrhněte tymián a česnek jemně nasekejte. Po odpažení vody prsíčka přidejte do pánve a restujte, dokud nezačnou tzv. „chytat barvu“. Poté přidejte česnek a tymián, krátce ještě restujte, osolte a opepřete dle chuti.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky