Milovské perníčky, Milovské pralinky


Krása, která nám vzniká pod rukama a dělá vám radost, je smyslem našeho konání. Jsme pyšní, že vám chutná. Jsme vděční, že jsme se vrátili ke kořenům našich dědečků a babiček. S velkým respektem a pokorou navazujeme na tradici jemných ženských řemesel, na produkci venkovských malovýrobců a výtvarníků z Vysočiny, z nichž se mnozí prosadili po celé Evropě a světě.

  • Číslo certifikátu

    VYSOČINA regionální produkt®
    9119/2021

  • Obec

    České Milovy 31, 592 02 Křižánky

  • Region

    Vysočina

  • Číslo certifikátu

    VYSOČINA regionální produkt®
    9119/2021

  • Obec

    České Milovy 31, 592 02 Křižánky

  • Region

    Vysočina

Jsem Petra. Máma dvou krásných malých kluků. Z velkého světa obchodu a angličtiny jsem "utekla" zpět k nám, do kraje plného kopců a krásné přírody. A také tradic, velkých osobností, spisovatelů, malířů, sochařů a další obrovské kupy rovných, šikovných řemeslných lidí. Ti všichni jsou mi inspirací. A moji kluci hnacím motorem. Každý den se máme co ohánět. Každé ráno vstáváme, vyhrneme rukávy a pustíme se do práce. Každý večer jdeme spát unavení a s velkým těšením na další den. 

Milovské perníčky se pečou podle jedné z původních perníkových receptur, která svým charakterem odpovídá regionu Vysočina

Zdobení perníčků je autorské – má jednotný rukopis a dodržuje výtvarné principy – rovnoměrné rozložení ornamentu v ploše, vyvážená barevnost. Navazuje svým způsobem na výtvarnou tradici Vysočiny. Barevnost perníčků se odkazuje na výrobu horáckého skla – typická je sytá růžová, tyrkysově a blankytně modrá, světle zelená. Kromě barevných perníčků se vyrábějí kolekce zdobené pouze bílou linkou – původní zdobení. Použití marcipánu je svým charakterem ojedinělé a výrobky jsou typické svým vzhledem dekorovaného marcipánu.

 

Milovské pralinky: výroba pralinek navazuje technologicky na výrobu perníčků (vznikla jako zpracování zbytků z primární výroby). Pralinky jsou autorskou recepturou majitelky firmy, svým složením i chutí jsou unikátním výrobkem. Typická je pro ně rovněž ruční výroba a většinový podíl lokálních surovin. Jsou tedy moderním pokračováním tradičního výrobku (perníčku) a jeho dalším, inovovaným zpracováním za použití tradičních technik ruční výroby.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky