Čajové pečivo


Brambory byly v šumavském jídelníčku jednou z nejčastěji využívaných surovin k vaření hlavního jídla. Hodí se však i na pečivo ke kávě či čaji. Možná budete překvapeni, jak dobře chutná.

Suroviny:

  • 250 g brambor
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 100 g moučkového cukru

Na obalení:

  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr
  • mletá skořice

 Z vařených studených a prolisovaných brambor a dalších přísad vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na půlcentimetrový plát. Z něho vykrajujeme různé tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Po upečení obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem a skořicí.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky