Královédvorské pivo TAMBOR


Královédvorské pivo Tambor se vyrábí v soukromém pivovaru ve Dvoře Králové nad Labem. Vaří spodně i svrchně kvašená piva, klasické ležáky i speciály od 7% do 14%, filtrovaná i nefiltrovaná. Všechna piva jsou nepasterovaná, aby zůstala kvalitní a živá. Pivovar získal za své výrobky několik cen na pivovarských soutěžích.  

  • Číslo certifikátu

    PODKRKONOŠÍ regionální produkt
    10005

  • VÝROBCE

    EPOS CZ spol. s r.o.

  • Obec

    Dvůr Králové n. L.

  • Region

    Podkrkonoší

Čím je výrobek jedinečný?

Základem piva je voda z artézské studně o hloubce 130 metrů, která je velice kvalitní a má parametry kojenecké vody. Používáme klasickou, dlouhou dobu ležení. Obojí dává pivu „opakovatelnou jedinečnost“, jak zní motto pivovaru. Na stáčení do lahví využívájí automatizovanou stáčecí linku s robotem.   

Z čeho se vyrábí?

Pivo vyrábíme pouze tří surovin, vody z artézského z vrtu, kvalitních českých chmelů a  ječných sladů. Důležitá je dlouhá doba ležení, která se pohybuje od 21 do 90 dnů, podle druhu piva. Kromě klasických světlých a polotmavých ležáků vaříme svrchně kvašené speciály, například oblíbený Apríl Stout. Z „ležáckých“ speciálů stojí za zmínku zelené pivo, barvené pouze chlorofylem, kterému se připisují antioxidační a detoxikační účinky. Piva dodáváme v lahvích a sudech. 

Ještě něco?

Kromě piva pod vlastní značkou vyrábíme pivo pro koncové zákazníky. Jde například o Kumraus, pivo pro hrad Pecka, Mlynářův ležák pro větrný mlýn Borovnice nebo Josefovský ležák. Vyrábíme limonádu Grep a Malinu, bez umělých sladidel a barviv. Z piva Tambor si necháváme vypálit pálenku Spirit.  

EPOS CZ spol. s r.o.
Královédvorský Pivovar TAMBOR
Seifretova 1165
544 01 Dvůr Králové n. L.

Kontaktní osoba: Dáša Kiriakovská
Tel.: 499 621 176
Tel.: 499 620 103
Web: https://pivovar-tambor.cz

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky