Dobrovodské kysané zelí bílé a červené


Kysané zelí z vybraných odrůd hlávkového červeného i bílého zelí, pěstovaného v ekologicky čistých podmínkách Podkrkonoší.

  • Číslo certifikátu

    PODKRKONOŠÍ regionální produkt
    10049

  • VÝROBCE

    Zemědělské družstvo Podchlumí Dobrá Voda

  • Obec

    Dobrá Voda u Hořic

  • Region

    Podkrkonoší

  • Číslo certifikátu

    PODKRKONOŠÍ regionální produkt
    10049

  • VÝROBCE

    Zemědělské družstvo Podchlumí Dobrá Voda

  • Obec

    Dobrá Voda u Hořic

  • Region

    Podkrkonoší

Kysané zelí z vybraných odrůd hlávkového červeného i bílého zelí, pěstovaného v ekologicky čistých podmínkách Podkrkonoší.

Kysané zelí zlepšuje obranyschopnost organismu a aktivuje imunitní systém, ale také umožňuje bojovat proti únavě a stresu. Obsahuje množství hodnotných bioaktivních látek – bakterie kyseliny mléčné, vitamíny skupiny B, vitamíny C a K, minerály jako draslík, hořčík, fluor a enzymy.
Prodáváme v půlkilových sáčcích nebo vratných obalech po 13 kg, bílé také v kbelících po 3, 5 a 10 kg.

Zemědělské družstvo Podchlumí hospodaří na cca 1000 ha zemědělské půdy v oblasti Podkrkonoší. Zabývá se klasickou zemědělskou výrobou včetně pěstování zelí, kterému se místní zelárna věnuje dle záznamů v kronikách od r. 1882. Odrůdy zelí s přízviskem „Dobrovodské“ nebo „Pourovo“ byly dlouhá léta stálicemi a standardem mezi kruhárenskými odrůdami.

Zelí je zpracováno v místní zelárně na kysané zelí, které se vyrábí dle klasické staročeské receptury, kdy se při nakládání do čerstvé krouhanky přidává pouze sůl a kmín.

Zemědělské družstvo Podchlumí Dobrá Voda
Dobrá Voda u Hořic 210
507 73 Dobrá Voda u Hořic

Kontaktní osoba: Zuzana Korbelová
Tel.: 493 699 809
Tel.: 775 554 153
E-mail: zelarna@dobrovodskezeli.cz
Web: https://dobrovodskezeli.cz/

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky