Chutný preclík


Chutné preclíky, které jsou vyráběny ručním způsobem dle tradiční české receptury z počátku minulého století pouze z kvalitních surovin od prověřených dodavatelů.

  • Číslo certifikátu

    PODKRKONOŠÍ regionální produkt
    10004

  • VÝROBCE

    Josef Rýdl, s.r.o.

  • Obec

    Lázně Bělohrad

  • Region

    Podkrkonoší

Čím je výrobek jedinečný?

Preclíky jsou vyráběny ručním způsobem dle tradiční české receptury z počátku minulého století pouze z kvalitních surovin od prověřených dodavatelů. Charakteristickou chuť preclíků si především oblíbili konzumenti vína a piva.
Preclíky jsou sypané mákem a solí a specifické aroma jim mimo jiné dodává i použité vepřové sádlo. Výjimkou jsou Celozrnné preclíky, kde je v těstě zapracována směs semen s rostlinným olejem a na povrchu jsou posypány sezamem.

Kdo a jak ho vyrábí?

V roce 1991 Josef Rýdl založil živnost pekař - cukrář. Blízko centra Lázní Bělohradu zrekonstruoval dům staré pekárny z konce 19. století a zahájil činnost „Pekařství u Rýdlů“.
Dnes pekárna vyrábí převážně ručním způsobem asi sedmdesát druhů pečiva - od chleba, housek, rohlíků, vek, koláčů, vánoček, přes cereální pečivo až po pečivo trvanlivé. 

Josef Rýdl, s.r.o.
Vojtíškova 172
507 81 Lázně Bělohrad

Kontaktní osoba: Josef Rýdl
Tel.: +420 493 792 573
E-mail: pekarna@josefrydl.cz
Web: http://www.josefrydl.cz

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky