Makovec z Rokytnice v Orlických horách


V žádné horské či podhorské domácnosti nesměl chybět mák. Pečivo z máku bylo velice oblíbené, bylo vláčné, a pokud jej nikdo nesnědl, i dlouho vydrželo.

  • Region

    Orlické hory

Suroviny:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru
  • 150 g mletého máku
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vejce
  • 500 ml mléka

Postup:

Utřete vejce s cukrem, přilijte mléko a za stálého míchání přidávejte mouku, mletý mák a prášek do pečiva. Těsto vylejte na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný pekáč a zvolna pečte.

Značka ORLICKÉ HORY originální produkt má certifikovaný český mák, který produkuje firma LABRIS, s.r.o.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky