Čerstvá zvěřina


Zvěřina, kterou dodáváme na Váš stůl, pochází přímo z lesů Mendelovy univerzity v Brně – kraje Lišky Bystroušky a Moravského krasu. Je ze zvěře volně žijící v rozsáhlých lesích, nekrmené chemickými přípravky, odborně sledované a ulovené v lese profesionály - bez stresu a trápení na jatkách. Jedná se o nadprůměrně kvalitní maso z volné přírody, ne z umělého chovu.

  • Číslo certifikátu

    MORAVSKÝ KRAS regionální produkt®
    2055

  • VÝROBCE

    Mendelova univerzita v Brně

  • Obec

    Křtiny

  • Region

    Moravský kras

Výjimečnost naší zvěřiny spočívá v jedinečnosti místa, odkud maso pochází. Poloha v Moravském krasu, čisté lesy jsou prostředím nejen oblíbeným mezi návštěvníky lesů, ale také domovem volně žijící zvěře. Jedinečná je i dostupnost. Balíčky masa můžete dostat chlazené nebo mražené a pro ty, kteří si maso rádi připravují sami, nabízíme možnost zakoupení celého kusu.

Zvěř po ulovení podléhá kontrolám Státního veterinárního ústavu. Naše bourárna a chladírna splňuje všechny hygienické normy. Maso zraje při teplotě do 2 °C ve svislé poloze. Po rozbourání je maso baleno do vakuových balíčků a chlazené ihned expedováno k zákazníkovi. Mrazení balíčků je šokové, aby byla zachována maximální kvalita masa.

Naši čerstvou zvěřinu můžete ochutnat i v zámecké restauraci Zámku Křtiny. Pokud se chcete inspirovat nebo se Vám jen nechce vařit, místní zvěřinové produkty jsou nezapomenutelným zážitkem.

Mendelova univerzita v Brně
Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny
Křtiny 175
679 05 Křtiny

Tel.: 724 717 207
E-mail: sarka.belejova@slpkrtiny.cz
Web: www.cerstva-zverina.cz

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky