Krušnohorský domácí tmavý chléb z Lesné
Oblíbený domácí žitný chléb. Žito je čerstvě ručně mleto přímo v Lesné na kameninovém mlýnku.
-
Číslo certifikátu
KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt®
23077 -
VÝROBCE
Horský hotel Lesná
-
Obec
Boleboř–Svahová
-
Region
Krušnohoří
Připravuje se min. 5 dní, před samotným pečením rozděláním kvásku s vodou. Po 5 dnech se připraví těsto z kvásku, vody, ručně mletého žita, soli, fenyklu a kmínu. Ručně se míchá do celkového propojení. Těsto kyne 2 hodiny při pokojové teplotě. Pak vytvoříme bochníky, které dále 2 - 3 hodiny kynou. Lopatou sázíme a pečeme chleba v šamotové peci při teplotě max. 200° C. Chléb při správném uskladnění vydrží 7 dní.
Horský hotel Lesná
Svahová 32
431 21 Boleboř
Tel.: 476 113 040
E-mail: info@horskyhotellesna.cz
Web: https://www.horskyhotellesna.cz/