Krušnohorský domácí tmavý chléb z Lesné


Oblíbený domácí žitný chléb. Žito je čerstvě ručně mleto přímo v Lesné na kameninovém mlýnku.

  • Číslo certifikátu

    KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt®
    23077

  • VÝROBCE

    Horský hotel Lesná

  • Obec

    Boleboř–Svahová

  • Region

    Krušnohoří

Připravuje se min. 5 dní, před samotným pečením rozděláním kvásku s vodou. Po 5 dnech se připraví těsto z kvásku, vody, ručně mletého žita, soli, fenyklu a kmínu. Ručně se míchá do celkového propojení. Těsto kyne 2 hodiny při pokojové teplotě. Pak vytvoříme bochníky, které dále 2 - 3 hodiny kynou. Lopatou sázíme a pečeme chleba v šamotové peci při teplotě max. 200° C. Chléb při správném uskladnění vydrží 7 dní.

Horský hotel Lesná
Svahová 32
431 21 Boleboř

Tel.: 476 113 040
E-mail: info@horskyhotellesna.cz
Web: https://www.horskyhotellesna.cz/

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky