Jablko se skořicí
Jablečné máslo je označení, které se po staletí používá na západ od nás pro výrobek, který se vyrábím pomalým vařením po dobu celých 24 hodin. Jedná se o vynikající jablečnou pomazánku, která v sobě kombinuje plnou chuť jablek a špetky skořice.
-
Číslo certifikátu
KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt®
23065 -
VÝROBCE
David Netolický, Perfectly Delicious
-
Obec
Jirkov
-
Region
Krušnohoří
Jablečné máslo je produkt, který je vyráběn hlavně v oblasti Belgie / Holandska a je znám i v USA. Jedná se o jablečnou pomazánku, kdy jsou jablka (vyrábím z jablek z firmy Sady Klášterec) vařena na malou teplotu po dobu 24 hodin spolu s jablečným octem, směsi klasického a tmavého třtinového cukru, mletého hřebíčku a cejlonské skořice. Výsledkem tohoto dlouhého vaření je hustá, hnědá pomazánka, která je konzistenčně mezi marmeládou a povidly. Výrobek není již dále nijak dohušťován. Pro zesílení chuti vařím jablka neloupaná, jablečná slupka poskytuje výrobku výrazně plnější chuť.
Jablka se skořicí byl náš první výrobek, který jsme kdy vyrobili. Jedná se tak trochu o obdobu u nás známých povidel, ale výroba je delší a klademe při jí velmi velký důraz na vyváženou chuť. Tu docílíme výběrem těch nejlepších jablek ze Severu Čech, kdy se snažíme kombinovat jak sladká, tak i kyselejší odrůdy. Jablka během vaření kombinujeme s tím nejlepším rakouským jablečným octem, směsí více druhů cukrů a nakonec špetkou hřebíčku a skořice. Na konci výrobního procesu vznikne výrobek, který vás po prvním ochutnání přenese do období Vánoc, klidu a pohody.
Tento způsob konzervace jablek byl známý v Belgii, odkud jsme jej převzali, už před řadou staletí. Naše úžasná jablka se skořicí si můžete užít jako klasický džem, tedy na chleba s máslem nebo na lívance či palačinky. Jsou ale vynikající také jen tak na lžičku.
David Netolický, Perfectly Delicious
Chomutovská 1119
431 11 Jirkov
Tel.: 792 302 821
E-mail: info@perfectlydelicious.cz
Web: http://www.perfectlydelicious.cz