Pivo Tvarg


Craftový pivovar z Velké Bystřice vaří pivo z nejkvalitnějších surovin. Na poctivé řemeslo zde dohlíží vrchní sládek Jiří Balihar, který zve zájemce i na exkurze s ochutnávkami piva a tvarglí.

  • Číslo certifikátu

    HANÁ regionální produkt®
    1175

  • VÝROBCE

    Tavoretus a.s.

  • Obec

    Velká Bystřice

  • Region

    Haná

Pivo TVARG z Velké Bystřice je jedinečné díky své dlouhé tradici sahající až do roku 1579, která byla obnovena v památkově chráněných sklepích po rozsáhlé rekonstrukci v roce 2020. Jako progresivní craftový pivovar vyrábí nejen poctivé ležáky, a to z nejkvalitnějších surovin a vody z vlastní studny. Pivo z Tvargu není pasterováno ani filtrováno, čímž si zachovává svou přirozenou chuť, a pod odborným dohledem mladého sládka Jiřího Balihara využívájí moderní technologie včetně třínádobové varny a specifických kádí pro kvašení a zrání. Tento přístup kombinuje respekt k historickému řemeslu s inovativními postupy, což činí naše pivo opravdu výjimečným.

Nově je od Tvargu certifikované pivo. Jedná se o světlé výčepní pivo 10%, světlý ležák 11% a prémiový ležák 12%.

Pivo TVARG vyrábí progresivní craftový pivovar ve Velké Bystřici pod odborným dohledem mladého a perspektivního vrchního sládka Jiřího Balihara. Pivo se vaří na moderní třínádobové varně o objemu 20 hl. Primární kvašení spodně kvašených piv probíhá na otevřené spílečné kádi o objemu 3 x 20 hl, zatímco svrchně kvašená piva zrají v cylindrokonických tancích. Na ležení piva se používá šest ležáckých tanků o objemu 20 hl při teplotě 2-4 stupně. Pivo TVARG není pasterováno ani filtrováno, což vyžaduje skladování v chladu a temnu, aby si zachovalo svou přirozenou chuť a vysokou kvalitu.

 

Tavoretus a.s.
Pivovarská 899
783 53 Velká Bystřice

Tel.: 604 884 016
E-mail: info@tvarg.cz
Web: https://www.tvarg.cz

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky