Tvarůžkové koláčky s hruškami a vlašskými ořechy


Tvarůžkové koláčky s hruškami a vlašskými ořechy jsou výjimečným spojením slaných a sladkých chutí. Kombinace tvarohu, olomouckých tvarůžků, šťavnatých hrušek a křupavých ořechů vytváří neodolatelnou pochoutku, kterou můžete snadno připravit z listového těsta. Tyto koláčky jsou ideální jak pro sváteční stůl, tak jako lahodná svačina.

Tvarůžkové koláčky s hruškami a vlašskými ořechy jsou výjimečným spojením slaných a sladkých chutí. Kombinace tvarohu, olomouckých tvarůžků, šťavnatých hrušek a křupavých ořechů vytváří neodolatelnou pochoutku, kterou můžete snadno připravit z listového těsta. Tyto koláčky jsou ideální jak pro sváteční stůl, tak jako lahodná svačina.

 

Ingredience:

1 balení listového těsta

200 g měkkého tvarohu

200 g tvarůžků (přibližně 8 olomouckých hrudek)

2–3 hrušky

80 g vlašských ořechů

1 vejce

Postup:

Rozválejte listové těsto a nakrájejte na obdélníčky zhruba 5 x 10 cm.

Přeneste na plech vyložený pečicím papírem.

Okraje koláčků trochu přizvedněte směrem do středu, aby se vytvořila obruba.

Střed dekórujte propíchnutím vidličkou (dlouhým koncem vidličky propíchněte těsto, aby se nevytvořily bubliny během pečení).

Nyní si připravte náplň: Tvaroh, tvarůžky a nastrouhané hrušky prošlehejte a pak rozetřete na koláčky.

Na tuto náplň nasázejte nakrájené hrušky a posypejte vlašskými ořechy.

Před pečením koláčky potřete rozšlehaným vejcem.

Pečte v troubě předehřáté na 180°C 15–20 minut dozlatova.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky