Judíš


Judíš je tradiční bramborový pokrm, který kombinuje jemnou strukturu nastrouhaných brambor se sladkostí švestkové marmelády a křupavou posýpkou. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří hledají jednoduché a chutné jídlo, které si zachovává své kořeny v tradiční české kuchyni.

Judíš je tradiční bramborový pokrm, který kombinuje jemnou strukturu nastrouhaných brambor se sladkostí švestkové marmelády a křupavou posýpkou. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří hledají jednoduché a chutné jídlo, které si zachovává své kořeny v tradiční české kuchyni.

 

Ingredience:

  • 1 kg uvařených brambor ve slupce
  • Švestková marmeláda
  • 200 g polohrubé mouky
  • Posýpka: mouka, mléko, cukr a máslo
  • Tuk na vymazání plechu

Postup:

Vychladlé uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Posolíme a podle potřeby přidáme mouku. Lehce promícháme (ale nemasírujeme). Připravte si plech potřený tukem, na který rovnoměrně rozložíte směs brambor o síle cca 1 cm. Poté směs potřete marmeládou a posypete posýpkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova. Po upečení podáváme pokapané rozpuštěným máslem.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky