Šťovíková polévka
Ochutnejte netradiční Šťovíkovou polévku neboli Brčálku.
Ochutnejte netradiční Šťovíkovou polévku neboli brčálku.
-
Region
Broumovsko
Suroviny
- vývar z vepřových kostí
- brambory
- bobkový list
- celý pepř
- nové koření
- sůl
- cibule
- šťovík
- 2-3 vařená vejce
- smetana
- hladká mouka
- olej
- ocet
Postup
Oloupané a nakrájené brambory vložte do hrnce, přilijte vývar, vhoďte koření a dejte vařit.
Cibuli na oleji nechte zesklovatět a přidejte k ní pokrájený šťovík. Chvilku poduste a vlijte do polévky. Nakonec přidejte nakrájená vařená vejce, zahustěte záklechtkou ze smetany, hladké mouky a vody. Jakmile jsou brambory vařené, podávejte.
Na talíři si můžete přikyselit octem.