Šťovíková polévka


Ochutnejte netradiční Šťovíkovou polévku neboli Brčálku.

Ochutnejte netradiční Šťovíkovou polévku neboli brčálku.

  • Region

    Broumovsko

Suroviny

  • vývar z vepřových kostí
  • brambory
  • bobkový list
  • celý pepř
  • nové koření
  • sůl
  • cibule
  • šťovík
  • 2-3 vařená vejce
  • smetana
  • hladká mouka
  • olej
  • ocet

Postup

Oloupané a nakrájené brambory vložte do hrnce, přilijte vývar, vhoďte koření a dejte vařit.
Cibuli na oleji nechte zesklovatět a přidejte k ní pokrájený šťovík. Chvilku poduste a vlijte do polévky. Nakonec přidejte nakrájená vařená vejce, zahustěte záklechtkou ze smetany, hladké mouky a vody. Jakmile jsou brambory vařené, podávejte.
Na talíři si můžete přikyselit octem.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky