Broumovské střapáčky s houbami


Pochutnejte si na tradičním pokrmu z Broumovska. Střapáčky provoní váš domov vůní podzimní vůní hub a čerstvých brambor.

Pochutnejte si na tradičním pokrmu z Broumovska. Střapáčky provoní váš domov vůní podzimní vůní hub a čerstvých brambor.

  • Region

    Broumovsko

Suroviny

  • čerstvé houby
  • 5 ks středně velkých brambor
  • 1 ks velké cibule
  • 1 ks vejce
  • polohrubá mouka podle potřeby
  • mletý pepř
  • sádlo
  • voda
  • sůl 

Postup

Houby očistěte a pokrájejte na malé kousky. V pánvičce na troše rozehřátého sádla zpěňte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte houby a vše za občasného míchání smažte asi 30 minut. Mezitím do mísy najemno nastrouhejte oloupané brambory, přidejte vejce, špetku soli, postupně přisypte polohrubou mouku, promíchejte a vypracujte tužší těsto. Těsto propasírujte přes cedník s většími kulatými otvory do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte, dokud střapáčky nevyplavou nahoru, pak je sceďte a dejte do mísy. Přidejte smažené houby s cibulkou, mletý pepř, zamíchejte a vše dochuťte solí.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky