Broumovské střapáčky s houbami
Pochutnejte si na tradičním pokrmu z Broumovska. Střapáčky provoní váš domov vůní podzimní vůní hub a čerstvých brambor.
Pochutnejte si na tradičním pokrmu z Broumovska. Střapáčky provoní váš domov vůní podzimní vůní hub a čerstvých brambor.
-
Region
Broumovsko
Suroviny
- čerstvé houby
- 5 ks středně velkých brambor
- 1 ks velké cibule
- 1 ks vejce
- polohrubá mouka podle potřeby
- mletý pepř
- sádlo
- voda
- sůl
Postup
Houby očistěte a pokrájejte na malé kousky. V pánvičce na troše rozehřátého sádla zpěňte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte houby a vše za občasného míchání smažte asi 30 minut. Mezitím do mísy najemno nastrouhejte oloupané brambory, přidejte vejce, špetku soli, postupně přisypte polohrubou mouku, promíchejte a vypracujte tužší těsto. Těsto propasírujte přes cedník s většími kulatými otvory do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte, dokud střapáčky nevyplavou nahoru, pak je sceďte a dejte do mísy. Přidejte smažené houby s cibulkou, mletý pepř, zamíchejte a vše dochuťte solí.