Mlýnské a pekařské výrobky z vlastní mouky


Mlynářské řemeslo má v rodě Jana Slováka tradici už od roku 1759. Propojení mlýna s pekárnou umožňuje přípravu originálních výrobků, které jsou obohacené o čerstvou mouku. Získávají tak výraznou přidanou hodnotu nejen z hlediska zdravotního, ale i chuťovými vlastnostmi, a především specifickou vůní.

  • Číslo certifikátu

    BESKYDY originální produkt®
    6063

  • VÝROBCE

    Pekárna u mlýna

  • Obec

    Horní Lideč

  • Region

    Beskydy

Zatímco v průmyslových mlýnech melou pouze jádro (a proto je jejich mouka čistě bílá), v Pekárně u mlýna rozemelou celé zrno, které následně prosejí. Výsledná mouka je daleko zdravější a výživnější. Kamenný mlýn se navíc nepřehřívá, otáčí se pomalu a mele šetrně, a tak zrno zbytečně neztrácí své základní živiny. Výroba na mlýně i v pekárně je postavena na ruční práci a klasických postupech a vrací nás ke kvalitě, jakou znali naši předci.

Obiloviny zpracovávají na mlynářské výrobky (mouky, krupice, otruby). Vlastní mouku pak využívají pro širokou škálu pekařských výrobků, které připravují podle vlastních receptur.

Pan Slovák by za svůj nejzajímavější výrobek označil tzv. KŘEHÁK, bochánek z másla, mouky, smetany a vajec. Rodinný recept na toto velmi atypické pečivo pochází od jeho babičky z Janové u Vsetína, kde se KŘEHÁK pekl miškářům a dráteníkům, kteří se chystali do světa.

Pekárna u mlýna
Horní Lideč 114
756 12 Horní Lideč

Kontaktní osoba: Jan Slovák
Tel.: 571 447 313
Tel.: 739 162 680
E-mail: info@pekarnaumlyna.cz
Web: http://pekarnaumlyna.cz/

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 31 značek ve 30 regionech celé České republiky